Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Πιο επίκαιρο από ποτέ το περιεχόμενο του άρθρου που περιέγραφε το σχέδιο εκπόρνευσης της 
δημόσιας υγείας που έχει εδώ και καιρό εκπονηθεί.


http://leonidas-esperanza.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Διαβάστε πως εξελίσσεται η εφαρμογή του και πόσο συντεταγμένα ακολουθείται αυτό που είχαμε αποκαλύψει εδώ ,  πριν δύο μήνες....

Το μέσο για να " περνάνε " μια- μια  τις  διατάξεις , είναι  η τεχνητή  δημιουργία πολέμου ανάμεσα σε  γιατρούς και φαρμακοποιούς  ,  με σκοπό να αποδεκατίσουν τη συνοχή του ιστού της δημόσιας υγείας.


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες

Στο κλείσιμο πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του φαρμάκου. Η Ένωση των Φαρμακοβιομηχανιών εκπέμπει σήμα κινδύνου, καταγγέλλοντας την εθνικά επικίνδυνη πολιτική, που τους εξαναγκάζει να πουλάνε με ζημία μέχρι και 60%!
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αφορμή για την πρόσφατη διαμάχη κυβέρνησης και ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών είναι η διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την προμήθεια φαρμάκων.
Η ένωση των φαρμακοβιομηχανιών υποστηρίζει ότι πολλές εταιρείες θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, καθώς οι όροι με τους οποίους διεξάγεται η ηλεκτρονική δημοπρασία είναι διάτρητη στο dumping (φθηνή πώληση σε ξένη αγορά) εκ μέρους των πολυεθνικών-κολοσσών.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι επιτρέπει στις ισραηλινών και αμερικανικών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανίες εταιρείες που ειδικεύονται στα φθηνά πλην αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές.
Όπερ σημαίνει, ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξασφαλίζει πρόσκαιρους πόντους στο παιχνίδι της δημοσιότητας, ταυτόχρονα όμως οδηγεί σε αφανισμό το ελληνικό φάρμακο, συντελεί στην απώλεια φόρων εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο παραπαίει και στέλνει στην ανεργία 20.000 οικογένειες που ζουν από τον κλάδο του φαρμάκου.
Σημειωτέον δε, ότι μόλις οι ξένοι φαρμακευτικοί κολοσσοί καταφέρουν να μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, θα επιβάλλουν όποιες τιμές θέλουν, πουλώντας φάρμακα-«αντίγραφα» σε εξωφρενικές τιμές.
Προκειμένου να επιβιώσουν, οι ελληνικές εταιρείες αναγκάζονται να παίξουν με τους όρους που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Πωλούν δηλαδή σε τιμές κάτω του κόστους, με μοναδικό στόχο να στείλουν στην κυβέρνηση και τις πολυεθνικές το μήνυμα ότι αντιστέκονται, υφιστάμενες την ίδια ώρα ζημία μέχρι και 60!
Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν μεν τους διαγωνισμούς, ταυτόχρονα όμως ματώνουν, αφού αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα εργατικά κόστη.
(newscode.gr)

Μάχη γιατρών – φαρμακοποιών για τις συνταγές

Σιγά μην δεν αντιδρούσαν οι γιατροί .
απο το iatronet.gr το αρθρο 
Την έντονη αντίδραση των γιατρών, προκαλεί – όπως ήταν φυσικό – η προφορική συμφωνία του υπουργού Υγείας με τους φαρμακοποιούς για αλλαγή της συνταγής στον...πάγκο.
Ο κ. Λοβέρδος έκανε την Πέμπτη αποδεκτή πρόταση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) να μπορεί να χορηγεί ο φαρμακοποιός άλλο φάρμακο από εκείνο που αναγράφει η συνταγή, εφόσον είναι σε έλλειψη.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) εκφράζει τη διαφωνία του, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή τη προωθούμενη αλλαγή.
Συνδέοντας το θέμα με την προμήθεια φθηνών αντιγράφων φαρμάκων στα νοσοκομεία, κάνει λόγο για σοβαρότατες παρενέργειες από τη χρήση τους.
Η πάγια θέση του ΙΣΑ – σημειώνει – είναι ξεκάθαρη υπέρ της περιστολής της σπατάλης και της μείωσης των δαπανών στο χώρο της Υγείας, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν οδηγούν στην υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι ανθυγιεινές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, ανταγωνίζονται τριτοκοσμικά επίπεδα περίθαλψης:
'Η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθείται στο φάρμακο, με βάση τη γενικότερη λογιστική λογική για οικονομίες κλίμακας και στο χώρο της Υγείας, με το ποιοτικό στοιχείο να έχει πάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, οδηγεί στη έλλειψη βασικών και σημαντικών φαρμάκων, όπως αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά.
Η κατάντια αυτή, φαίνεται να απετέλεσε ευκαιρία για τον κ. Λοβέρδο, να επαναφέρει έμμεσα τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, παρακάμπτοντας τους κατά νόμο υπεύθυνους θεράποντες ιατρούς.
Ερήμην του ιατρικού κόσμου, συμφώνησε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι φαρμακοποιοί να αντικαθιστούν το συνταγογραφούμενο από τον ιατρό φάρμακο με αντίγραφο του, που περιέχει την ίδια δραστική ουσία.

ΕΟΠΥΥ ..φαρμακα απο το Μπαγκλαντες ..για ολους!!

Φάρμακα ανώνυμα ακόμη και από Τρίτες χώρες αναμένεται να μπουν πολύ σύντομα στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων καθώς το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για την αγορά φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΥΥ), για να εξασφαλίσει μεγάλες εκπτώσεις τιμών, με αποτέλεσμα να έλθουν στην ελληνική αγορά και φάρμακα από χώρες όπως Ινδία, Κορέα, Ισραήλ κ.α.

Πολύ σύντομα οι έλληνες ασφαλισμένοι δε θα λαμβάνουν φάρμακα με εμπορική ονομασία αλλά με βάση τη δραστική ουσία.
Για χάρη της Τρόικας και της εξοικονόμησης πόρων θα αγορασθούν φάρμακα ανώνυμα, ακόμα και από την Ινδία, το Μπαγκλαντές ή την Κορέα, με βάση μόνο τη δραστική ουσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς-όπως και στα νοσοκομεία- για την προμήθεια των φαρμάκων για τους περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους του.
Στους διαγωνισμούς αυτούς θα μπορεί να συμμετάσχει οποιαδήποτε εταιρεία και από οποιαδήποτε χώρα καθώς βασικό κριτήριο θα είναι η τιμή. Βασική προϋπόθεση το σκεύασμα να κυκλοφορεί σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Άλλωστε ήδη οι πρώτες ξένες εταιρείες από Ισραήλ και Αμερική έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στους διαγωνισμούς για τα φάρμακα των νοσοκομείων.
Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν τα φάρμακα που προέρχονται από χώρες όπως Ινδία, Κορέα, Μπαγκλαντές κ.λ.π. καθώς θεωρούν ότι είναι αμφίβολος ο τρόπος παραγωγής ενώ και οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι.   
Ο ίδιος προβληματισμός επικρατεί ακόμη και σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας για την ποιότητα αυτών των φαρμάκων. Πάντως οι εκπτώσεις που δόθηκαν πρόσφατα στην αντίστοιχη αγορά, όταν έγιναν οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία, έφθασαν ακόμη και το 95%. Γι αυτό και πολλοί απορούν πώς είναι δυνατόν κάποιες εταιρείες να δίνουν τα φάρμακά τους σε τόσο χαμηλές τιμές και μάλιστα πολλές φορές και κάτω του κόστους. 

iatropedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου